0761 727485

Doby: Spălătorie covoare 
Uscare covoare spălate

Centrifugare covoare

Imediat după spălare covorul rulat este limpezit și centrifugat într-un echipament special conceput pentru stors covoare. Centrifugarea covorului face ca circa 90% din apa rămasă într-un covor să fie eliminată, împreună cu toate posibilele reziduuri de detergent și soluții de spălat. Fără centrifugare corectă și completă, covorul spălat ar ramâne îmbibat cu apă și nu numai că procesul de uscare ar dura mult mai mult dar totodată covorul ar dobândi un miros nespecific fapt ce ar duce la respălarea covorului.

Doby_Spalatorie_Covoare_cu_uscare

Transfer și întindere covoare

Încă un motiv din care aveți nevoie de servicii profesionale de spălătorie covoare - închipuiți-vă pe Dvs. încercând să întindeți un covor ud (un covor este greu și uscat dar să mai fie si ud). Transferul covorului (spălat și neapărat stors complet) în uscător, se face imediat după centrifugare, covoarele beneficiind astfel de o perioadă cât mai lungă de uscare. Uscarea nu se face "pe gard" și în nici un caz în aer liber unde covorul proaspat spălat riscă să fie decolorat de soare sau prăfuit la loc de aerul "curat" din București. Covoarele sunt întinse pe bări speciale cu un diamentru de 110 mm special pentru a exista un spațiu între cele 2 părți ale covorului, spațiu necesar pentru a permite covorului să respire, aerul din jurul acestui fiind foarte ușor schimbat de ventilația puternică din uscător.

Uscare covoare

Uscătorul este un spațiu special amenajat dotat cu sisteme de ventilație puternică pentru a asigura o circulație permanentă a aerului. Covoarele nu s-ar usca totuși fără ajutorul dezumidificatoarelor industriale cu care este prevăzut uscătorul. 

Spalatorie_Covoare_cu_uscare

Dezumidificatoarele preiau aerul umed din uscător și-l eliberează uscat. Ventilația neîntreruptă preia aerul uscat și-l trece din nou prin covoare. Pentru a asigura livrarea covoarelor în cele 48 ore promise, uscătorul este dotat și cu surse de căldură pentru a forța evaporarea apei cât mai repede posibil, surse de căldură folosite mai ales în perioadele mai reci.

Spalat_uscat_covoare_Bucuresti

Colectarea și livrarea covoarelor se face în urma unei programări, într-un interval orar stabilit de comun acord cu Dvs. 

  Programeza colectare

Se usucă?

Întradevăr câteodată și rufele de acasă au nevoie de o zi chiar 2 în anumite cazuri. Cheia o reprezintă centrifuga și uscătorul interior special amenajat . Gândiți-vă la centrifuga dvs. de acasă, de la mașina de spălat rufe. Acum închipuiți-vă o centrifugă de 4 m lungime în care covorul vine rulat și care stoarce circa 90 % din apă împreună cu reziduurile de praf, detergenți sau alte soluții de spălare care pot rămâne în covorul spălat și bine clătit. Și apoi gândiți-vă la un uscător închis, încălzit, special amenajat, dotat cu echipamente profesionale de dezumidificare și ventilație puternică. Astfel putem livra chiar și iarna în 48 ore! Nu depindem de vremea de afară pentru că nu uscăm afară (nu ar fi oricum igienic având în vedere factori cum ar fi praful sau insectele).

Pregătire livrare

Covoarele de acum uscate sunt rulate și aranjate în zona de depozitare temporară, separate pe coduri de client, pentru o încărcare cât mai rapidă - clienții își așteaptă covoarele spălate! Datorită faptului că în uscător sunt întotdeuna cel puțin 35 grade Celsius, putem spune că avem covoarele la "cuptor". Și tocmai pentru că sunt calde nu recomandăm înfolierea acestora; folia nu ar mai permite covorului să respire existând astfel riscul dobândirii unui miros de închis și nu de proaspăt așa cum este normal după spălare.

Colectare_Covoare_de_spalat