0761 727485

Doby: Spălătorie covoare 
Uscare covoare spălate

Alege soluția profesionistă

Știm că alegerea unei soluții profesionale de spălare a covoarelor este extrem de importantă și vă aduce beneficii mari atât din punct de vedere estetic cât și igienic, cel mai important lucru ramâne totuși faptul că nu trebuie s-o faceți dvs. Doby Spălătorie Covoare vă pune la dispoziție servicii profesionale de spălare covoare, asta însemnând că tehnologia folosită de societatea noastră este pe bază de apă. Procedeul de spălare este unul bazat pe metode moderne prin care se obține o spălare în profunzime a covoarelor, dar care are la bază un principiu destul de simplu și banal: fără apă nu-i spălare. Utilajele moderne, de ultimă gererație, de la linia de spălare a covoarelor la modalitățile de clătire, limpezire și stoarcere, combinate cu eficiența detergenților profesionali pentru covoare, obțin o spălare totală și completă a covoarelor dvs.

Nu doar spălat covoare

 • Măsuratori covoare
 • Analiză si sortare
 • Desprăfuire covoare
 • Spălare covoare
Masurare_Covoare_de_Spalat

Măsurat covoare

Bineînțeles - primul pas este măsurarea covoarelor. Covoarele ce urmează a fi spălate sunt descărcate din mașinile Doby și așezate în picioare pe o platformă de depozitare. Măsurarea covoarelor se face pe 2 mese de lucru confecționate din lemn și acoperite cu un mesh special de protecție. Subliniem că măsurarea covoarelor nu se face pe jos! Covoarele Dvs. nu stau niciodată pe jos sau în zone care ar putea să influențeze starea de igienă a covoarelor Dvs. (chiar dacă se consideră a fi "covoare murdare" asta nu înseamnă că noi putem să le neglijăm și să le murdărim mai mult - acest lucru ne-ar îngreuna nouă munca).Măsurătorile la multe din covoarele de spălat le preluăm de pe etichetele existente pe covoare. Avem și situații speciale la măsuratori în ceea ce privește covoarele rotunde sau ovale, cazuri în care fie preluăm măsurătoarea de pe etichetă, fie le considerăm covoare pătrate (în cazul celor rotunde) sau dreptunghiulare (în cazul covoarelor ovale). În cazul covoarelor care nu prezintă etichetă (de obicei circa 70-80% din covoarele de spălat dintr-o zi, au eticheta deteriorată sau nu au etichetă) măsuratoarea se face clasic. În acelasi timp cu aceste măsuratori se face și o analiză a covorului de spălat, analiză despre care vorbim la pasul următor.Măsurătorile sunt trecute într-un centralizator măsurători covoare în care se specifică acel cod unic de client (care se alocă la efectuarea programării /comenzii, cod pe care Dvs. îl aveți tipărit / trecut pe bonul de comandă) numărul de covoare identificate respectiv măsurătorile aferente, apoi operate în baza de date în vederea emiterii notei de plată.

   Programează colectare

Analiză și sortare

O dată cu măsurarea lor, covoarele sunt analizate și sortate. În această etapă se ține cont de observațiile notate pe etichetele covoarelor (atunci când există) sau notate pe bonurile de comandă, observații fie transmise de către clienți fie notate de către echipa de colectare. Avem o serie de situații speciale de care ținem cont și care decid ordinea în care se vor spăla și tratamentul special dacă este cazul:

Spalat_covoare_tratament
 • Miros străin dobândit în urma unor accidente provocate de animale de companie
 • Miros străin dobândit în urma spălării / uscării necorespunzătoare
 • Pete speciale care necesită spălare manuală locală
 • Semne evidente de uzură și de rezistență scăzută a fibrei
 • Compoziție / stuctură necomună a covorului de spălat
 • Covoare cu zone de murdărie excesivă
 • Rupturi sau defecte evidente a covoarelor
Spalat_covoare_pete

Sortarea se face în funcție de compoziție, mărime și grosime. Utilajele folosite sunt pe bază de apă rece, apa caldă ar aduce modificări ireversibile fibrelor covorului sau chiar ar putea să atace pigmenții din compoziția acestuia. De aceea are importanță timpul de spălare a covoarelor. Un covor de lână daca stă prea mult îmbibat cu apă, chiar dacă apa este rece, acesta ar pute suferi migrări ale culorilor dintr-o zonă în alta a covorului. De aceea sortarea este un pas important. Compoziția unui covor decide programul de spălare - la cele de lână se va folosi întotdeauna un program rapid de spălare și cu o presiune scăzută pe covoare. La covoarele sintetice este nevoie de un program lent, în care se insistă asupra fibrelor și unde presiunea folosită este mai mare din cauza densității covorului. Și pentru că nu toate covoarele se usucă la fel, covoarele groase sau cele de lână sunt spălate întotdeauna la începutul unui ciclu de spălare, special pentru a beneficia de un timp îndelungat de uscare.

Colectarea și livrarea covoarelor se face în urma unei programări, într-un interval orar stabilit de comun acord cu Dvs. 

Livrare_Doby_Spalatorie_Covoare_Bucuresti

Desprăfuire covoare

Covoarele sortate intră în ordinea stabilită la desprăfuit. Utilajul pe bază de vibrații și aspirare puternică ajută la înlăturarea prafului acumulat în covoare, a părului de animale de companie sau a altor reziduuri solide. Fără o astfel de desprăfuire prealabilă, procesul de spălare al covoarelor ar foarte îngreunat; praful din covor în loc sa fie scos la suprafață și înlăturat, va fi împins de apă catre baza firului de unde este mult mai greu de scos / spălat. Și de ar fi numai praf! Acolo, la baza firului, se adună tot ce urmărim să curățăm dintr-un covor: praf, bacterii, acarieni, păr, reziduuri de mâncare și detergenți anterior folosiți, fibre moarte. Imediat urmează, în sfârșit, spălatul efectiv al covorului Dvs. Să nu uităm de situațiile speciale când anumite covoare au nevoie de atenție specială repectiv spălare manuală (a unor pete sau chiar a unor zone întregi ale covorului) sau tratament special împotriva mirosurilor nespecifice. Toate acestea - înainte de spălarea propriu-zisă.

Doby_Spalatorie_Covoare_Bucuresti

Spălat covoare

Spălarea covoarelor se face mecanic cu utilaje profesionale pe bază de apă și detergent profesional, linie mecanizată de spălare pe bază de perii și jet de apă pentru spălare în profunzime. Înainte de spălarea propriu-zisă, covoarele trec printr-un proces de desprăfuire inițială după care urmează etapa de înmuiere. După spălarea propriu-zisă a covoarelor urmează etapa limpezirii cu apă din abundență, etapă unde are loc verificarea existenței petelor rezistente și unde este cazul tratarea / spălarea acestora. După spălare, covoarele sunt centrifugate, etapă în care se elimină circa 90% din apă.

Covoarele desprăfuite merg la etapa următoare. Cele din lână sunt spălate imediat după desprăfuire, folosinduse un program rapid pentru a evita posibila dizolvare a pigmenților din componența covoarelor. Covoarele din fibre sintetice sunt spălate după o scurtă înmuiere care ajută ca apa, împreună cu detergentul profesional, să pătrundă cât mai bine în covor. Utilajul folosit este pe bază de apă și detergent, covoarele fiind complet acoperite de apă. Se folosesc diferite programe pentru diferite covoare. Spre exemplu într-un fel se va spăla un covor de tip "shaggy" (covor cu fir lung)și într-un alt fel se va spăla un covor sintetit cu fir scurt. Utilajul trebuie reglat pentru fiecare tip de covor în parte (de acea și acel proces de sortare prealabilă al covoarelor de spălat). După spălarea fiecărui covor de lână trenul de spălare trebuie clătit deoarece sunt multe fibre moarte care rămân în utilaj, aceste fibre riscând sa fie transferate pe covorul imediat următor. Viteza de spălare a covoarelor va fi diferită - deci alt tip de program (covoarele de lână program rapid, covoarele sintetice program lent și cu presiune ridicată).